• facebook
  • linkedin
  • youtube

ʻO ka haʻahaʻa haʻahaʻa o A260/A230 ke kumu maʻamau e nā haumia me ka lōʻihi o ka hawewe absorption ma 230nm.E ʻike kākou i ke ʻano o kēia mau haumia:

  • Nā mea haumia maʻamau

    Ka lōʻihi hawewe

    Ka hopena ratio

    Polokina

    ~ 230nm a me 280nm

    ʻO ka hoʻemi like ʻana o A260/A 280a me A260/A 280ratiolike

    ʻO ka paʻakai Guanidine

    220-240 nm

    E ho'ēmi i ka A260/A 280ratio

    Phenol

    ~270nm

    -

    Trizol

    ~ 230nm a me 270nm

    E ho'ēmi i ka A260/A 280ratio

    EDTA

    ~230nm

    E ho'ēmi i ka A260/A 280ratio

    Ethanol

    230-240 nm

    E ho'ēmi i ka A260/A 280ratio

 
 
 
ʻO ka lōʻihi hawewe absorption a me ka waiwai ʻokoʻa o nā mea haumia maʻamau

Phoʻohaumia ʻana i ka rotein
Hiki ke manaʻo ʻia ka pollution protein ma ke ʻano he haumia maʻamau i ke kaʻina hoʻoheheʻe nucleic acid.Aia ka protein ma waena o ka pae wai luna a me lalomea olaolaʻāpana .E ho'ēmi ka pollution i ka lakio o A260/A280 a me A260/A230 i ka manawa like, a e hoʻololi aʻe ka lākiō o A260/A230 ma mua o ka ratio o A260/A280.
I ka wā ma hopehoʻopalekana hoʻohulior nā pane qPCR, Hiki i nā koena protein ke kāohi a hoʻopilikia i ka hana enzyme.ʻO ke ala maikaʻi loa e pale aku ai i ka hoʻohaumia ʻana i ka protein, ʻo ia ka hoʻomanaʻo ʻana i ke kumumanaʻo "ma mua o ka liʻiliʻi ma mua o ka nui, kahi liʻiliʻi i nā manawa he nui" i ka wā e hoʻomoʻi ai i ka supernatant.

2. ʻO ka haumia Guanidinium
ʻO ka hydrochloride (GuHCl) a me ka guanidine thiocyanate (GTC) ka hopena o ka denaturing proteins, hiki ke hoʻopau koke i nā membrane cell i ka wā o ke kaʻina hoʻoneʻe nucleic acid, e hoʻoulu ai i ka denaturation a me ka ua.Aia ka hawewe absorption o GuHCl a me GTC ma waena o 220-240 nm, a me kaʻO ke koena o ka paʻakai guanidinium e hoʻemi i ka ratio o A260/A230.ʻOiai ʻo ke koena o ka paʻakai guanidinium e hoʻemi i ka ratio,ʻaʻole pono ka hopena i nā hoʻokolohua ma lalo.

3. ʻO ka hoʻohaumia ʻana o Trizol
ʻO ka mea nui o Trizol he phenol.ʻO ka hana nui o ka phenol ka lyse cell a hoʻokuʻu i nā protein a me nā mea nucleic acid i loko o nā cell.ʻOiai hiki i ka phenol ke hoʻopau maikaʻi i nā protein, ʻaʻole hiki iā ia ke kāohi loa i ka hana RNase.No laila, hoʻohuiʻia ka 8 -hydroxyquinoline, guanidine isothiocyanate, β-mercaptoethanol, a me nā mea'ē aʻe i ka TRIzol e kāohi i ka RNase endogenous a me ka exogenous.
I ka wehe ʻana i ka RNA cellular, hiki iā Trizol ke hoʻoheheʻe wikiwiki i nā ʻāpana a keʻakeʻa i ka nuclease i hoʻokuʻu ʻia mai nā ʻāpana, a ʻo ke koena Trizol e hoʻemi nui i ka ratio o A260/A230.
Kaʻina hana: I ka centrifuging, pono e hoʻomaopopo ʻia ʻo ka phenol i Trizol hiki ke maʻalahi i ka wai ma lalo o ke kūlana o 4 ° a me ka mahana o ka lumi.

4. Ke koena ethanol
Hoʻohana ʻia ka Ethanol i ka hana hope e hoʻoheheʻe i ka DNA i ka wā e hoʻoheheʻe ai i nā ion paʻakai i hoʻopaʻa ʻia i ka DNA.ʻO ka hawewe absorption o ka mea kiʻekiʻe loaabsorption peak ofAia ka ethanol ma 230-240 nm, ka meae hōʻemi pū i ka lakio o A260/A230.
ʻO ke ʻano o ka pale ʻana i ke koena ethanol hiki ke hana hou i ʻelua i ka wā o ka elution hope, e puhi ana i kapuʻupuʻu mahuno ʻelua mau minuke e ʻae i ka ethanol e hoʻoheheʻe piha ʻia ma mua o ka hoʻohui ʻana i ka pale no ka elution.
Eia naʻe, pono e ʻike ʻia ʻo ka ratio he helu loiloi wale nō o ka maikaʻi RNA.Inā hoʻoponopono ponoʻia nā hana i'ōleloʻia ma luna nei,ʻaʻole nui ka hopena o ka hoʻokaʻawaleʻana ma waena o ka ratio a me ka laulā maʻamau i nā hoʻokolohua lalo.
Nā huahana pili:
ʻO ka pahu hoʻokaʻawale RNA holoʻokoʻa holoholona
Mea kanu Huina RNA Isolation kit
Pūnaewele Total RNA Isolation kit
Mea kanu Huina RNA Isolation kit Plus


Ka manawa hoʻouna: Feb-10-2023